ffmelden.nl

Mistgenerator – effectief en efficiënt als inbraakpreventie

mistgenerator

Er zijn diverse manieren waarop u effectief uw woonhuis kunt beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Een mistgenerator is daar een voorbeeld van. Dit middel is erg effectief en efficiënt als inbraakpreventie. Hierdoor wordt er met enige regelmaat steeds vaker gekozen voor een mistgenerator als uitbreiding van een gewoon alarmsysteem. Bent u nog niet bekend met zo’n mistgenerator, maar wilt u wel graag meer te weten komen over dit beveiligingsmiddel? Wij vertellen u graag alles over dit bijzondere apparaat. Dus lees gerust verder!

Mistgenerator – effectief beveiligingsmiddel

Een mistgenerator is een apparaat dat u aansluit om een (bestaand) alarmsysteem. Zodra het alarm geactiveerd wordt, zal de mistgenerator in werking treden. Het apparaat zal dan direct een dikke laag mist produceren. Dankzij de dikke mist zien inbrekers binnen een paar minuten niets meer. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk voor de criminelen om iets te stelen: ze zien namelijk geen hand voor ogen. Dit maakt mistbeveiliging een uitermate effectief beveiligingsmiddel. Dankzij de mist ontstaat er een visuele barrière waardoor het stelen zo goed als onmogelijk wordt.

Onschadelijke mist

De dichte mist dat een mistgenerator uitstoot, is geheel onschadelijk. Het apparaat is namelijk volledig goedgekeurd door de Europese Unie. De mist bestaat uit een speciaal samengestelde mix van waterdamp. Dit wordt met een relatief hoge druk verspreid in de ruimte waar zo’n apparaat staat. Omdat de mist geen schadelijke stoffen bevat, is het mens- en diervriendelijk. Hierdoor kan zo’n systeem vrijwel overal geplaatst worden.

Bovendien laat het geen sporen achter waardoor deze mist ook veilig is voor etenswaren. Nadat een ruimte volledig gevuld is met de mist, zal het apparaat uitgaan. Vervolgens zal het een aantal minuten doen voordat de mist is verdwenen. Zodra de mist is verdwenen, zult u zien dat er geen sporen zijn achtergelaten en niets is beschadigd door de mist. Dankzij een mistgenerator bent u niet alleen beter beveiligd tegen diefstal, het kan u tevens een hoop schade besparen.

Overige voordelen van mistgenerator

Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen verbonden aan dit beveiligingsmiddel. Zo is het erg eenvoudig om het systeem af te stemmen op een bepaalde ruimte. Er hoeft namelijk veel minder mist te ontstaan in een kleine ruimte. Wilt u een relatief grote ruimte beveiligen met zo’n systeem, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Een ander groot voordeel is dat zo’n apparaat gemakkelijk is aan te sluiten. Daardoor is het ook een stuk eenvoudiger om de generator mee te nemen als u gaat verhuizen. Kortom, genoeg redenen om zo’n mistgenerator te overwegen.

Mobiele versie afsluiten