ffmelden.nl

Spint is heel vervelend, maar er is een oplossing!

Spint

Veel mensen hebben een kasje in de tuin staan waar ze groenten, fruit en bloemen telen. Gewoon voor de hobby. En dat is een hele fijne hobby die je alle dagen van het jaar kunt uitoefenen. Want in een kasje is het lekker droog en warm, ook in de winter. Toch kunnen héle kleine beestjes je plezier flink verpesten. Spint! Het is maar een paar millimeter groot en kan ervoor zorgen dat je je complete oogst verloren ziet gaan. De bloemen van je planten worden dor en kunnen geen vruchten ontwikkelen. Spint is echt lastig, zeker wanneer je geen bestrijdingsmiddelen wilt gebruiken. Gelukkig is er wel een oplossing. Roofmijt!

Spint bestrijden met roofmijt

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk online roofmijt bestellen om je spint te bestrijden. Roofmijt is namelijk gék op spint. Als ontbijt, lunch en avondeten. En ook nog als tussendoortje. En spint kan daar niks tegen doen. Als de roofmijt alle vervelende beestjes heeft opgepeuzeld, eten ze elkaar op en ben jij ongedierte vrij in je kas. En dat zonder chemicaliën. De roofmijt krijg je gewoon in de brievenbus in een envelop. In deze envelop zitten bladeren met daarop de roofmijt. Om de roofmijt goed uit te zetten, leg je de bladeren met daarop de roofmijt aan de voet van de aangetaste planten. Dit kun je het best direct doen zodra de envelop binnen is. De roofmijten hebben dan al best trek in een lekker hapje!

Spint bestrijden in een grote kas

Hoe groter de kas, hoe meer spint er aanwezig kan zijn. Dus heb je meer roofmijten nodig om de bestrijding voor je uit te voeren. Op bovenstaande site is goed te vinden hoeveel roofmijten je per aangetaste plant nodig hebt. Zo kun je dus ook in een grote kas gemakkelijk met bestrijden beginnen. En dat zonder dat je planten of jouw luchtwegen eronder lijden. Het bestrijden met roofmijt is echt biologisch verantwoord en dus ook nog duurzaam. De roofmijt zal niet beginnen aan je planten, daar is ‘ie niet zo van.

Buiten spint bestrijden

Ook in je moes- of bloementuin wil spint nog wel eens voorkomen. Lastig, want buiten bestrijden is toch moeilijker dan binnen. Omdat de werkbare temperatuur voor roofmijt rond de 20 graden Celcius ligt, kun je roofmijt eigenlijk alleen in juli en augustus inzetten. En dan ook nog als het niet te nat is. Het is natuurlijk het proberen waard. Je hebt het in ieder geval geprobeerd.

Mobiele versie afsluiten