ffmelden.nl

Zwemvest dragen, niet modieus wél veilig

zwemvest

In het buitenland over het water met een zwemvest

Tijdens het zwemmen vertrouwen we allemaal goed op ons eigen kunnen. Dit ligt wel heel anders als je gaat varen en dan vooral over grote wateren. Een zwemvest is dan wel erg belangrijk. Het is erg lastig om een heel stuk naar de kant te zwemmen of bij de boot te komen als je overboord valt. Als we op vakantie gaan is het verstandig om te zorgen voor een goed zwemvest wanneer je gaat varen. Soms worden alle benodigdheden zoals een vest en een eventuele snorkel door de organisatie waar je mee gaat varen geregeld. Dit is niet altijd het geval en daarom is het handig om dan toch zelf een zwemvest bij je te hebben.

Zelf een zwemvest kopen

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Een zwemvest is niet iets dat je bij elke winkel in het centrum kunt kopen. De vesten worden meestal dan ook bij speciaalzaken ingekocht. Het is zeker niet gek als je niet gelijk weet bij welke winkel je moet zijn voor het kopen van het juiste vest om te varen. De typische vesten die je tegen zult komen zijn de oranje variant met witte strepen. Naast deze variant kun je over het algemeen nog een heleboel andere soorten varianten van de vest in huis halen. Het gaat er uiteindelijk om dat je niet verdrinkt, maar een beetje modieuze vertoning kan natuurlijk geen kwaad.

Waarom is een zwemvest soms verplicht

Voor de meest ideale Instagram foto’s is een zwemvest wel het laatste wat je wilt. Toch is het zo dat je af en toe verplicht bent om een zwemvest te dragen. Dat is natuurlijk niet zomaar er zijn een aantal redenen waarom je een vest voor de veiligheid moet dragen. Vooral voor mensen die nog geen zwemdiploma hebben is het dragen van een zwemvest erg belangrijk. Ook bij recreatievaart in grotten en dergelijke wordt er een zwemvest aangeraden aan de passagiers. De verplichting voor het dragen van een vest tijdens het varen is niet om mensen te stangen. Het is puur en alleen voor je eigen veiligheid dat je een vest moet dragen.

Varen in het buitenland

Het is een echte aanrader om te gaan varen in het buitenland. Vooral in Zuid-Amerikaanse landen en Australië is het water prachtig. Je krijgt de mogelijkheid om het land vanuit het water te zien en er heerlijk te zwemmen. Ook in de buurt van de Middellandse zee (voor ons een stuk dichterbij) worden er vaak recreatievaarten aangeboden. Wanneer je besluit om naar een lekker warm land op vakantie te gaan is het maken van een mooie vaart zeker iets om aan je reis toe te voegen.

Mobiele versie afsluiten