Een stapelbed kan je een heleboel ruimte opleveren in de kinderkamer. Doordat je kinderen nu niet naast elkaar maar boven elkaar slapen, blijft er veel meer vloerruimte over. Dankzij een stapelbed kunnen je kinderen gewoon in hun eigen kamer spelen en blijft jouw huiskamer keurig. Ook hoef je dankzij een stapelbed niet ieder kind een eigen kamer te geven. Zo hou je ruimte over voor bijvoorbeeld een waskamer of een kledingkamer. Heerlijk toch?

Een stapelbed ook als je één kind hebt

Het lijkt wat overdreven om een stapelbed neer te zetten als je “maar” een kind hebt. Toch kan het reuze handig zijn. Want kinderen hebben vaak veel vriendjes en vriendinnetjes die willen blijven logeren. Of je neefjes en nichtjes willen komen slapen. Zo heb je toch voldoende ruimte. En wordt het onderste of bovenste deel van het stapelbed niet gebruikt? Dan kun je daar prima wat spullen opbergen. Op deze manier ben je altijd voorbereid op logees en gezelligheid.
Stapelbed

Een stapelbed in een groot gezin

Als je bijvoorbeeld drie kinderen hebt en niet voldoende kamers, kun je ook een bijzonder stapelbed neerzetten. Bijvoorbeeld eentje waar zelfs drie bedden in gebouwd zijn. Je kinderen kunnen dan heerlijk slapen in de beddenflat en hebben toch nog ruimte over om te spelen in hun eigen kamer. Als je de muur naast de bedden voor ieder kind een eigen kleur geeft en voor ieder kind eigen beddengoed regelt, hebben ze toch ieder een apart stukje kamer. Helemaal van zichzelf. Dat geeft duidelijkheid en geborgenheid. Ook al moet je je kamer delen met broertjes en/of zusjes, je eigen plekje blijft belangrijk.

Een stapelbed voor jongens en meisjes

De meeste stapelbedden zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Je kinderen zullen zelf erg goed hun voorkeuren kunnen aangeven. Toch kun je, als je wilt, een stapelbed helemaal perfect maken voor jouw prinsesjes of stoere ridders. Je kunt een bed zó aankleden dat het echt een onderdeel gaat uitmaken van de kinderkamer. Gebruik bijvoorbeeld stickers of behang. Zorg voor een mooie klamboe of kleed het trapje op een veilige manier aan. Jouw kinderen zullen heel graag in zo’n bed slapen en in zo’n kamer spelen. Je kunt het thema zelfs doorvoeren in de lampen, de gordijnen, de vloerbedekking en de rest van de meubels in de kinderkamer. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken. En als de kinderkamer er mooi uitziet, zullen ze ook graag opruimen. Dat is ook mooi meegenomen!